Sport

Niet iedereen sluit zomaar aan bij een sportclub. Soms is hier meer tijdsinvestering voor nodig. De laatste jaren heb ik samen met het project “Vanuit Autisme Bekeken” en Lynx Korfbal uit Leidschenveen gewerkt om enerzijds een structuur te ontwikkelen waar alle kinderen met autisme baat bij hebben en anderzijds dit te implementeren in een vereniging.

Hieruit zijn een aantal handleidingen naar voren gekomen. Uiteraard is een handleiding nooit 100% dekkend, maar het biedt voor elke ouder en/of trainer wel een soort houvast.

Vanaf de website van “vanuit autisme bekeken“:

Handreiking keuze sport voor ouders(externe link) [URL naar Autismewegwijzer]

In de oudergids komen ouders aan het woord over hun weg naar de sportclub. Als voorbeeld en ter inspiratie. Mogelijke struikelblokken van ouders en kinderen bij het kiezen van een geschikte sportclub en hoe je die kunt overwinnen zijn gebundeld in deze gids.

Handreiking voor sportclubs [PDF]
Handreiking met concrete suggesties over wat je als vereniging kunt doen en ook waar je de informatie kan vinden om een autisme vriendelijke vereniging te worden.

Checklist sport(externe link) [URL naar Autismewegwijzer]
Een checklist om aan je team en coach aan te geven wat je goed gaat en wat je lastig vind en welke hulp je daarbij nodig hebt.
[Ook te downloaden als PDF]

Folder over autisme in de sport [PDF]

Ik help u graag bij het uitkiezen van een goede sport voor uw kind en de introductie binnen een vereniging.

Zit uw kind al op een sport en heeft u het idee dat uw kind wat extra begeleiding nodig heeft of bent u een trainer die extra handvaten nodig heeft? Dan help ik u graag uit de brand!

%d bloggers liken dit: