Autisme-ambassadeur Marc Evers wint goud in Rio

Autisme-ambassadeur Marc Evers heeft diverse medaillers gewonnen, waaronder een gouden  op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Marc is paralympisch zwemmer en zwemt mee in de klasse S14. Dit houdt in dat Marc een IQ met een score onder 75 heeft. Op driejarige leeftijd (in 1993) kreeg Marc de diagnose autisme. Bij de diagnose is de ouders van Marc te kennen gegeven dat het ontwikkelingsperspectief zeer laag is en het een wonder zou zijn als Marc ooit zou kunnen lopen en/of zindelijk werd.

Deze arts zou vast gek opgekeken hebben toen Marc afgelopen zaterdagnacht de snelste op de 200 meter wisselslag was in de klasse SM14. Met een tijd van 2.10.29 bleef hij de Brit Thomas Hamer (2.12.88) en de Japanner Keichi Nakajima (2.15.46) ver voor.

Hiermee zijn de Paralympics voor Marc Evers een enorm succes geworden; hij presteerde nog beter dan vier jaar geleden in Londen. Op de vorige Paralympics won Marc goud en brons, maar nu komt hij met drie medailles terug naar huis: de ambassadeur won ook al brons op de 100 meter schoolslag en zilver op de 100 meter rugslag.

Marc, je kunt enorm trots zijn op je geweldige prestaties, en ook Lynx is trots op jou. Heel hartelijk gefeliciteerd!

(filmpje: London Paralympics 2012)

Bron: autisme.nl en Marc Evers


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: