Lynx Korfbal is een ambitieuze, maar tevens gezellige, korfbalvereniging. Groei en versterking van de vereniging zijn processen die de vereniging op het moment actief ondergaat.
Wat ga je bij ons doen?
Lynx Korfbal zoekt voor haar Korfbal+ team een (jonge) begeleider die onder leiding van de trainer de vereniging gaat helpen de bestaande basis uit te bouwen naar een optimale begeleiding van de kinderen. Voor het korfbal+ team vraagt dit om een begeleider die hier goed weet om te gaan met kinderen met Autisme en/of ADHD, maar die tevens bereid is te leren van de trainer.
Je bent onder andere verantwoordelijk voor het bijhouden van de kinddossiers en de kwartaal observaties, je houdt zo de ontwikkeling van de kinderen bij. Je informeert en adviseert kinderen, ouders en trainer over succes- en verbeterpunten door middel van verslagen en gesprekken.
Dagen/dagdelen?
Momenteel zijn de trainingstijden:
- Maandagavond van 18:15-19:15 uur
- Donderdagavond van 18:15-19:15 uur
- Zaterdagochtend van 10-11 uur (3-6 jaar)
- Zaterdag – wisselende tijden (competitie-wedstrijden)
Welke vaardigheden zet je in bij deze functie?
Sociaal vaardig:
De nieuwe begeleider moet in staat zijn om de groep pupillen veel te laten leren in een prettige werksfeer. Dit vraagt om een brede sociale vaardigheid, maar ook om kennis over de mogelijkheden en beperkingen van de kinderen.
Technisch/Tactisch goed onderlegd:
Wij verwachten dat de nieuwe trainer genoeg ervaring in huis heeft om iets toe te voegen aan de begeleiding van de spelers van Lynx Korfbal. Daarnaast kan hij/zij zich goed schikken naar de wensen van de trainer en in dezelfde lijn de training en coaching invullen. Kindgerichte diploma’s met een specialisatie Autisme (of studerend hiervoor) en de gemotiveerde wens tot (persoonlijke-) ontwikkeling ondersteunen dit.
Ambitieus:
De nieuwe begeleider is ambitieus en weet die ambitie in te passen in de situatie waarin Lynx Korfbal zich momenteel bevindt. Dat betekent dat niet de ambitie van de begeleider centraal staat maar die van de vereniging. Gaat het de vereniging goed, dan zal ook de begeleider daar de positieve vruchten van plukken.
Boven de groep staan:
De nieuwe begeleider heeft een duidelijk overwicht op alle spelers en weet die positie op een positieve manier ook te handhaven. Uiteraard begeeft deze begeleider zich ook af en toe tussen de spelers om te weten wat er speelt.
Psychologisch:
De nieuwe begeleider verdiept zich in de mens achter de korfballer en weet hierdoor beter hoe iemand reageert en waarom. Kennis van systemen (b.v. ‘Totaal Coachen’) om dit te bewerkstelligen of bereidheid zich hierin te verdiepen is een welkome aanvulling op de capaciteiten van de trainer.
Verenigingsbelang:
De nieuwe begeleider denkt ook in het verenigingsbelang. Regelmatig overleg met de trainer, de Technische Commissie en met andere begeleiders binnen de vereniging zorgt voor eenheid binnen de denkwijze en eenheid binnen de handelswijze.
Welke begeleiding krijg je?
Je directe begeleider is de vaste trainer van het korfbal+ team. Deze is (bijna) altijd aanwezig tijdens de trainingen en coaching. Evaluatiemomenten vinden periodiek plaats (per kwartaal).
Hoe kan ik me aanmelden?
U kunt contact opnemen met Patrick Grimbergen per telefoon of e-mail (zie onder).
Onderdeel van de procedure is een gesprek met de trainer en de teamouder, een referentie-check en het aanvragen van een VOG.
Tel. 06-41427845
patrick.grimbergen@lynx-korfbal.nl